Gemeente Kampen

Senior stedenbouwkundige

Werk je graag mee aan de versnelling van de woningbouwopgave? Is regie op de ruimtelijke samenhang bij jou in goede handen? Draag je graag bij aan de realisatie van plannen? Dan gaan we graag met je in gesprek voor de functie van:


Senior stedenbouwkundige

(36 uur per week)

 

Het interessante van deze functie is dat je stedenbouwkundige visies en beleid ontwikkelt en participeert in projecten. Je werkt veel samen met andere ontwerpdisciplines en uiteraard met inwoners. Je kunt je ontwikkelen tot een vraagbaak voor het lokale bestuur, management en collega’s als het gaat om de ruimtelijke ontwikkeling van onze mooie gemeente.

Algemene informatie

Als stedenbouwkundige werk je bij de afdeling Beleid fysiek domein. De afdeling ontwikkelt ruimtelijke visies, beleid en plannen voor integrale gebiedsontwikkeling, bereidt bestuurlijke adviezen voor en levert inbreng in projecten en initiatieven. Er zijn 3 enthousiaste collega’s stedenbouw met wie je direct samenwerkt.

Wat ga je doen?

Als senior stedenbouwkundige maak je ruimtelijke visies en beleid voor nieuwe ontwikkelingen, zoals een gebiedsvisie voor ’s Heerenbroek en nieuwe werklocaties in de gemeente. Je pakt graag zelf de (digitale) schetsrol om een gebied in de vingers te krijgen. Daarnaast vervul je ook een regierol naar derden: je bent opdrachtverstrekker, begeleidt externe adviesbureaus en toetst de resultaten. Bovendien signaleer en vertaal je externe ontwikkelingen in het vakgebied naar adviezen voor Kampen. Zorgdragen voor ruimtelijke kwaliteit is een kerntaak. Werkzaamheden:

 • Je adviseert over stedenbouwkundige vraagstukken van de gemeente.
 • Je bent belast met visievorming op het niveau van de stad en de stadsdelen.
 • Het gaat hierbij zowel om uitbreidingslocaties als stedelijke vernieuwing en inbreiding.
 • Jij levert stedenbouwkundige inbreng in projecten o.a. in Reevedelta, woningbouwontwikkelingen in IJsselmuiden en verschillende inbreidingslocaties.
 • Je maakt ruimtelijke verkenningen en stelt uitgangspunten en randvoorwaarden op.
 • Je zet in op zorgvuldige ruimtelijke inpassing in de stad en de dorpen.

Als senior stedenbouwkundige:

 • Heb je visie en verbeeldingskracht.
 • Ben je een goede en creatieve ontwerper die externe inbreng kan vertalen naar een ontwerp en dit overtuigend in beeld en woord kan omzetten.
 • Voel je je thuis op verschillende schaalniveaus, van kavel tot stad, en kun je daar gemakkelijk tussen schakele.
 • Kun je goed analyseren en ben je in staat praktische oplossingen en mogelijkheden te vinden voor ingewikkelde vraagstukken.
 • Ben je een verbinder in de samenwerking en gezaghebbend als de situatie daar om vraagt.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding (WO) stedenbouw.
 • Je hebt als stedenbouwer een aantal jaren relevante ervaring met integrale gebiedsontwikkeling en beleidsvorming.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met landschap, cultuurhistorie en duurzaamheid.
 • Je hebt ervaring met programma’s uit het Adobe-pakket, en bij voorkeur ook Sketch-up en Autocad.

Wat bieden wij?

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een betrokken en vooruitstrevende gemeente die veel mogelijk maakt. Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. We stimuleren durf en lef.
En verder: 
Een uitdagende en afwisselende functie bij een vooruitstrevende gemeente voor 36 uur per week.

 • Wij bieden een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.558,- (aanloopschaal 10) tot maximaal € 5.997,- (functieschaal 11 CAO Gemeenten). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • 27 vakantiedagen bij een volledige aanstelling.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een mobiel, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek, waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • We stimuleren vitaliteit bij onze medewerkers.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique Cuisinier, afdelingshoofd Beleid fysiek domein, telefoon (06) 20 00 86 09.

Werkomgeving

Gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en ruim 500 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat vinden we ook belangrijk in Kampen.

Professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven staat centraal. De organisatie ontwikkelt zich daarin voortdurend en werkt omgevingsgericht. We zijn een lerende organisatie. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie. In Kampen werken we resultaatgericht, op basis van vertrouwen.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse samenstelling van het personeel beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving.

Iets voor jou?

Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen, solliciteer dan via de knop solliciteren op deze pagina.

De vacature sluit als er een geschikte kandidaat is gevonden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

3961

Vacatureniveau:

WO

Salaris:

maximaal € 5.997 (schaal 11)

Aantal uur:

36

Sluitingsdatum:

01-09-2024

Bedrijfspagina:

http://www.kampen.nl

Kantooradres:

Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen

Locatie: