Gemeente Kampen

Senior Beleidsadviseur Mobiliteit

Mobiliteit, Mobiliteitsplan, Verkeer en Vervoer, Gebiedsontwikkeling

Senior beleidsadviseur mobiliteit
(36 uur)

Op het terrein van mobiliteit en infrastructuur spelen verschillende thema’s bij de gemeente Kampen. Zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid en capaciteit van de N50, opwaardering van de N307, realisatie opgaven Fietsplan gemeente Kampen en de ontwikkeling van een nieuw Mobiliteitsplan voor de gemeente Kampen. Daarnaast liggen er grote opgaven voor de integrale gebiedsontwikkeling Reevedelta. Ten minste 3200 woningen worden ontwikkeld met bijbehorend voorzieningenniveau.

Vanuit mobiliteit wordt actief ingezet om als onderdeel hiervan de mobiliteitstransitie in de stad verder vorm te geven, waarbij wij voorrang geven aan stimulering van het fietsgebruik en het gebruik van deelvervoer. Onderdeel van de planvorming is de realisatie van een regionale Mobiliteitshub nabij station Kampen Zuid en de realisatie van nieuwe (door)fietspaden.
De gemeente werkt daarnaast aan een toekomstbestendige, vitale en gastvrije binnenstad. Dit doen we door de ruimtelijke kwaliteit te versterken en de binnenstad autoluw te maken. Hiervoor is voor de binnenstad een parkeerplan uitgewerkt, dat de komende jaren wordt uitgevoerd.

Algemene informatie

Als senior beleidsadviseur mobiliteit werk je bij de afdeling Beleid fysiek domein. De afdeling ontwikkelt ruimtelijke visies, beleid en plannen vanuit diverse vakdisciplines voor integrale gebiedsontwikkeling. Verder bereiden we bestuurlijke adviezen voor en leveren we inbreng in projecten en initiatieven. Je hebt 4 directe collega’s op het terrein van mobiliteit.

Wat ga je doen?

Als senior beleidsadviseur mobiliteit ontwikkel en implementeer je beleid, zoals een mobiliteitsplan in de vorm van een bouwsteen voor de Omgevingsvisie 2.0, het Omgevingsplan en een Programma. Werkzaamheden:

 • Je coördineert en adviseert over de realisatie van de in het Parkeerplan voor de binnenstad opgenomen opgaven en bent hiervoor eerste aanspreekpersoon richting het bestuur en stakeholders.
 • je draagt bij aan integrale beleidsvoorbereiding; je verbindt de inzet vanuit mobiliteit met de andere disciplines zoals ontwerp, wonen, groen, milieu en economie;
 • je vertaalt trends en ontwikkelingen naar concrete uitdagingen voor de gemeente Kampen
 • je bent verantwoordelijk voor het initiëren van nieuw beleid, voor de risicoanalyses met betrekking tot de te verwachten effecten van nieuw beleid en de evaluatie en monitoring van beleidseffecten op het gebied van o.a. (regionale) bereikbaarheid, fietsen, parkeren en verkeersveiligheid.

Als senior beleidsadviseur mobiliteit:

 • Ben je van nature gericht op samenwerken en het opbouwen en onderhouden van netwerken;
 • Ben je flexibel.
 • Denk je graag ‘out of the box’ en weet je mensen te enthousiasmeren voor je ideeën en plannen.
 • Ben je in staat de belangen te overzien van de verschillende partijen en deze op een juiste manier af te wegen om te komen tot integrale beleidsadviezen.
 • Heb je een goed ontwikkeld analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Kun je beleidsmatig en strategisch handelen en gemakkelijk schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
 • Heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over ruime ervaring binnen het vakgebied verkeer en vervoer, enige affiniteit met planologie is een pré.
 • Je hebt ervaring op het gebied van regionale samenwerking.

Wat bieden wij?

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een betrokken en vooruitstrevende gemeente die veel mogelijk maakt. Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. We stimuleren durf en lef.
En verder: 

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een vooruitstrevende gemeente voor 36 uur per week.
 • Wij bieden een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.558,- (aanloopschaal 10) tot maximaal € 5.997,- (functieschaal 11 CAO Gemeenten). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • 27 vakantiedagen bij een volledige aanstelling.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een mobiel, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek, waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • We stimuleren vitaliteit bij onze medewerkers.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique Cuisinier, afdelingshoofd Beleid Fysiek Domein, telefoon (06) 20 00 86 09 of Rik Hartgers, verkeerskundige (06) 11 78 41 60.

Werkomgeving

Gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en ruim 500 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat vinden we ook belangrijk in Kampen.

Professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven staat centraal. De organisatie ontwikkelt zich daarin voortdurend en werkt omgevingsgericht. We zijn een lerende organisatie. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie. In Kampen werken we resultaatgericht, op basis van vertrouwen.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse samenstelling van het personeel beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving.

Iets voor jou?

Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen, solliciteer dan via de knop solliciteren op deze pagina.

De vacature sluit als er een geschikte kandidaat is gevonden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

4041

Vacatureniveau:

HBO-WO

Salaris:

maximaal € 5.997 (schaal 11)

Aantal uur:

36

Sluitingsdatum:

01-09-2024

Bedrijfspagina:

http://www.kampen.nl

Kantooradres:

Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen

Locatie: