Gemeente Kampen

Beheerder spelen en bewegen

Heb jij affiniteit met sport en bewegen? Zorg jij graag voor een leefomgeving waarin kinderen en volwassenen uitgenodigd worden om te bewegen? Dan gaan we graag met jou in gesprek voor de functie van:

Beheerder spelen en bewegen

(18 uur per week)


Algemene informatie

Als beheerder spelen en bewegen lever je een belangrijke bijdrage leveren aan het project ‘omvorming openbare ruimte’ voor het onderwerp spelen en bewegen. Je komt te werken bij de afdeling Ruimtelijke realisatie. De afdeling bestaat uit diverse onderdelen die zich bezig houden met vastgoed, werkvoorbereiding/toezicht/beheer civiele werken, beheer water en riolering, beheer openbare verlichting, beheer groen, beheer sportaccommodaties, beheer sportparken en speelterreinen, beheer begraafplaatsen en bediening van de Stadsbrug.

Wat ga je doen?

Als beheerder spelen en bewegen houd je je bezig met het planmatig beheer en onderhoud van speelplaatsen binnen de gemeente Kampen. Je hebt vanuit het taakveld spelen een inhoudelijk actieve rol in het projectteam ‘Omvorming openbare ruimte’. Je neemt onder andere deel aan de voorbereiding en uitvoering van informatiebijeenkomsten over Omvorming speelplaatsen in de wijken.

Naast de technische kant, heb je ook een inhoudelijk adviserende rol over beleid richting de beleidsmedewerker en in projecten. Als beheerder spelen en bewegen houd je je ook bezig met het plannen en organiseren van het onderhoud. Hierin werk je nauw samen met collega’s van andere vakdisciplines. Je bent voor belanghebbenden het aanspreekpunt voor vragen over speelplaatsen en verantwoordelijk voor de communicatie richting inwoners. Je zorgt voor een goede samenwerking met je collega-beheerders, buitendienstcollega’s, toezichthouders en andere betrokken partijen.

Taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Opstellen en bijhouden van het beheerplan en vertaling van het beleid naar de uitvoering, met verantwoordelijkheid voor de planning, ontwerp, voorbereiding en aanbesteding van het onderhoud van speelplaatsen, inclusief klein onderhoud;
 • Zorgen voor integrale afstemming met andere vakdisciplines in het planmatig onderhoud en adviseren in projecten over het onderwerp spelen en bewegen;
 • Aanspreekpunt voor buitendienstcollega’s bij vragen en problemen bij het klein onderhoud en zorgt voor een oplossing of maatregel;
 • Voorstellen doen over ontwikkelingen binnen het speelplaatsbeheer voor nadere beleidsvorming.

Als beheerder spelen en bewegen ben je:

 • Enthousiast en creatief.
 • Een echte verbinder die gericht is op samenwerken.
 • In staat om samen met collega’s en andere partijen een oplossing te vinden bij verschillende/tegenstrijdige belangen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een MBO/HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met beweegvriendelijk inrichten van de openbare ruimte.
 • Een relevante opleiding is een pre (bijvoorbeeld richting landschapsbeheer, management van de leefomgeving of tuin- en landschapsinrichting).
 • Je hebt enige relevante werkervaring en wilt je verder ontwikkelen bij de gemeente.
 • Je hebt affiniteit of ervaring met assetmanagement.

Wat bieden wij?

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een betrokken en vooruitstrevende gemeente die veel mogelijk maakt. Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. We stimuleren durf en lef.
En verder:

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een vooruitstrevende gemeente;
 • We bieden een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.014,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.752,- (schaal 9 Cao Gemeenten). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris, dat je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • 27 vakantiedagen bij een volledige aanstelling;
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen;
 • Een mobiel, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek, waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken;
 • We stimuleren vitaliteit bij onze medewerkers.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Edwin Saathof, afdelingshoofd Ruimtelijke realisatie, telefoonnummer 06 - 2925 1844.

Werkomgeving

Gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en ruim 500 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat vinden we ook belangrijk in Kampen.

Professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven staat centraal.
De organisatie ontwikkelt zich daarin voortdurend en werkt omgevingsgericht. We zijn een lerende organisatie. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie. In Kampen werken we resultaatgericht, op basis van vertrouwen.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse samenstelling van het personeel beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving.

Iets voor jou?

Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen, solliciteer dan via de knop solliciteren op deze pagina.
De vacature sluit als er een geschikte kandidaat is gevonden.

Referentienummer:

4052

Vacatureniveau:

MBO-HBO

Salaris:

maximaal € 4.752 (schaal 9)

Aantal uur:

18

Sluitingsdatum:

01-09-2024

Bedrijfspagina:

http://www.kampen.nl

Kantooradres:

Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen

Locatie: