Gemeente Kampen

Adviseur Water en Riolering

Wil jij bijdragen aan het houden van droge voeten in de gemeente? Ben je een verbindende teamspeler? Dan hebben wij een mooie baan voor je!

Adviseur water en riolering
(36 uur)


Algemene informatie

Als adviseur water en riolering ga je werken bij de afdeling Beleid fysiek domein. De afdeling ontwikkelt ruimtelijke visies, beleid en plannen vanuit diverse vakdisciplines voor integrale gebiedsontwikkeling. Verder bereiden we bestuurlijke adviezen voor en leveren we inbreng in projecten en initiatieven. De uitdaging is om samen met alle betrokken partijen (overheden, adviesbureaus en belangenorganisaties) tot realisatie te komen. En een goede balans te vinden tussen de ambities van de gemeente en de natuurwetgeving. Duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit zijn de uitgangspunten voor ons werk dat we omgevingsbewust uitvoeren.

Je werkt binnen het onderdeel water en riolering. Dit bestaat samen met jou uit 4 collega’s. Daarnaast zijn bij een andere afdeling 2 collega’s als rioolbeheerder actief. In het onderdeel heerst een fijne werksfeer. Er wordt hard gewerkt aan de grote uitdagingen, maar er is ook voldoende ruimte voor ‘plezier in het werk’.

Wat ga je doen?

Als adviseur water en riolering adviseer je intern aan projectleiders, college en raad. Extern adviseer je inwoners en bedrijven. Je richt je op doelmatige inzameling, berging en verwerking van stedelijk afvalwater, afvloeiend hemelwater (regenwater) en grondwater. Het vernieuwen, verbeteren en klimaatbestendig maken van riool- en watersystemen en de inrichting van de openbare ruimte op buurtniveau is een belangrijke opgave. Hiervoor onderhoud je contacten met het waterschap, de provincie, Rijkswaterstaat en het regionaal samenwerkingsverband RIVUS.
De werkzaamheden zien er als volgt uit:

 • Je behandelt vraagstukken over water en riolering. Bij water moet je o.a. denken aan waterveiligheid, wateroverlast en droogte. Concreet kan het gaan om de toetsing van bouwaanvragen op het onderdeel water en riolering en het schrijven van de waterparagraaf voor bestemmingsplannen/omgevingsplan
 • Je stelt waterhuishoudkundige plannen en rioleringsontwerpen op en bij uitbesteding hiervan toets je deze plannen en ontwerpen;
 • Je stelt beleidsplannen en randvoorwaarden op en adviseert over landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen op het terrein van water en riolering;
 • Je bent als adviseur betrokken bij gebiedsontwikkelingen en bouwplannen;
 • Je rekent aan watersystemen en -ketens zoals berging, infiltratie, afvoercapaciteit e.d. Daarnaast werk je aan afkoppelopgaves en reconstructies van riolering bij herinrichtingswerkzaamheden.

Als adviseur water en riolering heb je:

 • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Verbindend vermogen: je bent in staat om samen met collega’s en andere partijen een oplossing te vinden bij verschillende belangen;
 • Analytisch vermogen: je bent in staat om onderzoeksresultaten te doorgronden en meetgegevens kritisch te bekijken op hun validiteit;
 • Resultaatgerichtheid: Je bent pragmatisch ingesteld en je doet werk klantgericht en omgevingsbewust, waarbij je het resultaat niet uit het oog verliest.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo of wo niveau op het terrein van civiele techniek, watermanagement of vergelijkbaar;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring bij een gemeente of een projectorganisatie op het gebied van waterbouw/civiele techniek;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent sterk in samenwerken;
 • Uiteraard heb je affiniteit met grondwatersystemen.

Wat bieden wij?

We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een betrokken en vooruitstrevende gemeente die veel mogelijk maakt. Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. We stimuleren durf en lef.
En verder: 

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een vooruitstrevende gemeente voor 36 uur per week.
 • Wij bieden een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.317,- (aanloopschaal 9) tot maximaal € 5.247,- (functieschaal 10 Cao Gemeenten), bij 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • 27 vakantiedagen bij een volledige aanstelling.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een mobiel, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek, waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • We stimuleren vitaliteit bij onze medewerkers.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Monique Cuisinier, afdelingshoofd Beleid fysiek domein, telefoon 06-2000 8609 of Ruben Kamphof, adviseur water en riolering, telefoon 06-2542 4377.

Werkomgeving

Gemeente Kampen heeft met haar 56.000 inwoners en ruim 500 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat vinden we ook belangrijk in Kampen.

Professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven staat centraal. De organisatie ontwikkelt zich daarin voortdurend en werkt omgevingsgericht. We zijn een lerende organisatie. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie. In Kampen werken we resultaatgericht, op basis van vertrouwen.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse samenstelling van het personeel beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving.


Iets voor jou?

Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen, solliciteer dan via de knop solliciteren op deze pagina.

De vacature sluit als er een geschikte kandidaat is gevonden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

4104

Vacatureniveau:

HBO-WO

Salaris:

maximaal € 5.247 (schaal 10)

Aantal uur:

36

Sluitingsdatum:

01-09-2024

Bedrijfspagina:

http://www.kampen.nl

Kantooradres:

Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen

Locatie: