Gemeente Kampen

Gezinswerkers

Ben jij in staat om bewust niets te doen? Geloof jij dat de oplossing in mensen zelf zit? Dan ben je van harte welkom bij ons.

Algemene informatie

Sinds 2015 heeft de jeugdhulp ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen doorgemaakt. Het heeft (nog ) niet de verbetering gebracht die nodig is. Iedere dag vergaren we nieuwe kennis en erkennen we tegelijkertijd wat we nog niet weten. Stap voor stap streven we naar verbetering.
Vanaf 2025 introduceren we een nieuwe aanpak. Onderdeel daarvan is een nieuw op te zetten team van gezinswerkers op dat snel en toegankelijk in gesprek kan gaan met ouders zodra zij zorgen uiten. Het streven is om binnen een jaar een team te hebben staan binnen het integraal voorveld. De gezinswerkers werken nauw samen met partners uit de Sociale Basis, het CJG en eventuele maatwerkvoorzieningen.

Je komt te werken in een team dat naar elkaar omkijkt en er voor elkaar is. Het werk kan soms pittig zijn, hoe fijn is het dan om terug te kunnen vallen op je collega’s? We organiseren structurele casuïstiek- en intervisie overleggen waarbij je samen met collega’s kan sparren over ingewikkelde casussen en wat dit met je doet want dat vinden we belangrijk. We zijn trots op ons team en vinden dit ook onmisbaar binnen dit werk. Daarnaast bieden wij extra training en ontwikkelruimte zodat we kunnen werken aan sterk teamgevoel.

Wat ga je doen?

De rol van gezinswerker is nieuw bij de gemeente Kampen. Er komen regelmatig vragen binnen die aandacht vragen voor het welzijn van kinderen. In een eerste gesprek met het gezin verken jij de vraag. Ouders voelen zich door jou gezien en gehoord. Je maakt mogelijk dat gezinnen snel het vertrouwen krijgen dat zij zelf verder kunnen.

Jij gelooft dat jij niet de oplossing aandraagt maar dat de oplossing in de mensen zelf zit. Je bent in staat om bewust niets te doen om anderen in beweging te krijgen. Je kunt hoofd- en bijzaken in het werk met gezinnen onderscheiden. En als het moet dan ben je er.

Je krijgt in deze functie de ruimte om buiten de gebaande paden te wandelen. Met jouw toekomstige collega’s ontwikkel je een systemische werkwijze waarin je recht doet aan gezinnen zonder de regie over te nemen. De skills die je daarvoor nodig hebt mag je bij ons ontwikkelen. Door trainingen te volgen en met collega’s te sparren, groei je in jouw rol. Op jouw eigen manier.

Dit is een unieke kans voor iemand die graag op een vernieuwende wijze wil bijdragen aan het welzijn van jeugd en gezinnen. Je denkt en doet actief mee als het gaat om doorontwikkeling van het nog verder vorm te geven Lokale Team. Samen met de coördinator, programmamanager en direct betrokkenen bewaak je een goede opbouw.


Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau richting Maatschappelijk Werk, Pedagogiek of Sociaal Pedagogisch hulpverlener.
  • Je hebt ruime kennis van en minimaal 3 jaar werkervaring in de jeugdhulpverlening of bij de gemeente in een wijk- of toegangsteam.
  • Je bent een klantgerichte en sociaal vaardige gezinswerker.
  • Je bent proactief, weet te relativeren, je bent flexibel en betrouwbaar.
  • Je bent SKJ of BIG geregistreerd.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en afwisselende functie in een dynamische omgeving.
  • Een contract voor twee jaar met een proeftijd van twee maanden. Na twee jaar mogelijk uitzicht op een vaste baan.
  • Een bruto maandsalaris van € 3.052 tot maximaal € 4.811, bij 36 uur per week; afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • 17,05% Individueel Keuze Budget.
  • 194,4 vakantie-uren bij voltijd.
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
  • Een mobiel, laptop en faciliteiten voor je thuiswerkplek.
  • Een prettige werkomgeving met betrokken collega's.

Lees meer informatie over de arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Koen van der Leer, programmamanager, telefoonnummer 06-242 202 15.

Iets voor jou?

Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen via de sollicitatieknop onder aan deze pagina.

Reageren kan tot en met 13 oktober 2024.

De gesprekken vinden plaats op 17 oktober 2024 tussen 12:00 en 16:00 uur en het tweede gesprek (indien nodig) op 22 oktober 2024 tussen 09:00 en 12:00 uur. Herken jij je in deze vacature en voldoe je (bijna) aan de functie-eisen, solliciteer dan via de knop solliciteren op deze pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Referentienummer:

4315

Vacatureniveau:

HBO

Salaris:

maximaal € 4.811 (schaal 9)

Aantal uur:

24 tot 36

Bedrijfspagina:

http://www.kampen.nl

Kantooradres:

Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen

Locatie: